Tvarohový mrežovník, alebo ako mu hovoríme mi „tvaroháč“. Tento koláčik pripravujeme už celé roky a nikdy sa ho neobjeme. Je výborný!
Potrebujeme:
400 g polohrubej múky preosiatej
250 g masla alebo palmarínu
2 vajcia
250 g práškového cukru
1 bal. prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 bal. vanilkového cukru
Náplň:
1 kg jemného tvarohu
3 žĺtky
6 lyžíc práškového cukru
Kôru z jedného citróna
100 g hrozienok namočených do horúcej vody
1 lyžicu kyslej smotany
Postup:
Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na kraje.
Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.
Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.
Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Tamara J.