K nedeľnému popoludniu sa nehodí nič lepšie, ako krémová, nadýchaná bábovka. Spríjemnite si vstávanie s vynikajúcim tvarohovým dezertu.
Potrebujeme:
300 g jemného tvarohu
3 vajcia
1 šálku kryštálového cukru
1 šálku krupice
100 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžičky vanilkového cukru
100 – 150 g sušených hrozienok
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. Formu na bábovku s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme krupicou.
Tvaroh vyšľaháme so žĺtkami, smotanou a oboma druhmi cukru. Nakoniec do hmoty vmiešame krupicu s práškom do pečiva.
Z bielkov ušľaháme tuhý snehy. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame hrozienka.
Hotové cesto navrstvíme do formy a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-55 minút.
Necháme chvíľu vychladiť, vyklopíme z formy a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk