Hľadáte skvelý dezert na víkendové maškrtenie? Táto torta je na to ako stvorená. Je fantasticky lahodná a krémová, navyše, pripraviť ju je hračka!
Potrebujeme:
580 ml mlieka
200 g maslových sušienok
200 g masla
3 žĺtky
250 g Salka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku vanilkovej arómy
50g kukuričného škrobu
4 lyžice práškového cukru
Čokoládu na varenie
Postup:
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Vtlačíme na dno vymastenej formy a vložíme do chladničky.
Do hrnca nalejeme asi 400 ml mlieka a preložíme na plameň, v 100 ml mlieka si rozmiešame kukuričný škrob. Keď mlieko zovrie, primiešame kukuričný škrob, práškový cukor a varíme, kým hmota nezhustne. Vajcia rozmiešame so Salkom a vanilkou. Mliečnu hmotu zložíme z plameňa a tenkým prúdom do nej vmiešame vaječnú zmes. Dôkladne vymiešame, preložíme na plameň a na slabom plameni zahrievame. Keď zmes začne vrieť, varíme 2 minúty. Zmes by mala byť dostatočne hustá.
V 180 ml mlieka rozmiešame čokoládu, preložíme na plameň a varíme, kým nevznikne jednotná hmota, aby bola hustejšia, pridajte do nej aj trochu masla. Necháme chvíľu vychladnúť.
Na sušienkový základ nanesieme mierne vychladnutý krém a prelejme polevou. Necháme vo forme vychladnúť a následne dáme stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)