Pripravujem každé leto z vlastnej úrody. Pridávam do neho aj rajčiny, ktoré mi nedozreli, dokonca aj tie v ňom chutia skvele. Ak ale máte zrelé, použite samozrejme radšej tie.
Potrebujeme:
1 kg zelenej papriky
1 kg kapusty
3 kg rajčín
1 kg mrkvy
1 kg cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenovú vňať – voliteľné
Zálievka:
300 ml oleja
8 lyžíc octu
7 lyžíc kr. cukru
6 lyžíc soli
Postup:
Zeleninu dôkladne umyjeme a vysušíme. Potom nakrájame na kúsky – všetko spolu preložíme do hrnca a pridáme prísady na zálievku okrem octu. Premiešame a necháme 3-4 hodiny odležať – zelenina pustí šťavu. Potom preložíme na plameň, privedieme do varu, pridáme ocot a varíme 3-5 minút. Okamžite plníme do sterilizovaných pohárov, obrátime hore dnom a zabalíme do deky. Necháme úplne vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Mirka J.