Tento recept robím už dlho, mám ho z dovolenky v severnom Taliansku. Všetko, čo musíte urobiť je zmiešať všetky prísady v hrnci a dať vychladiť. Syr je veľmi chutný a keď ho dáte niekomu ochutnať, určite nespozná, že ste ho nekúpili v obchode.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
200 g kukuričného škrobu
250 g masla
200 g najemno nastrúhaného parmezánu
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V hrnci zmiešame mlieko, syr a škrob, preložíme na plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa prísady nerozpustia. Potom pridáme zmäknuté maslo, soľ a miešaním úplne rozpustíme. Hmota bude hustnúť, miešame, kým sa neprestane lepiť na povrch hrnca. Celý proces netrvá dlhšie ako 15 minút.
Potom hmotu jednoducho navrstvíme do formy a skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: acasaqueaminhavoqueri