Žiadne vyprážanie, blesková príprava a ľahšia no výborná verzia obľúbených letných chuťoviek – langošov. Vyskúšajte ich v ešte výbornejšej mini verzii. Je to delikatesa.
Potrebujeme:
1 téglik bieleho jogurtu
2 tégliky hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžičku soli
Na oblohu:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kečup
Syr
Cesnak
Olej
Akékoľvek iné prísady podľa chuti
Postup:
Múku zmiešame s jogurtom, soľou a práškom do pečiva. Rukami uhnetieme jednotné hladké cesto, potom ho prikryjeme fóliou a vložíme do chladničky odpočívať.
Keď je cesto vychladené, vyklopíme ho na pracovnú dosku a vyvaľkáme do tvaru tenšieho kruhu. Z kruhu vykrajujeme jednotlivé langoše – pomocou pohára.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 8 minút. Potom cesto potrieme olejom s pretlačeným cesnakom, potrieme kečupom a posypeme syrom a ja pridávam aj nastrúhanú jemnú salámu. Vložíme ešte na chvíľu do rúry, kým sa syr neroztopí. Na okrajoch by mali byť langošíky zlatisé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)