Skvelý koláčik, ktorý nám poslala čitateľka Zuzka. Je veľmi jednoduchý, krémový a najlepšie chutí dobre vychladený. Skvelá pochúťka k popoludňajšej kávičke.
Potrebujeme:
Na cesto:
400 g hladkej múky
4 lyžice kakaa
250 g masla
160 g práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 žĺtky
2-6 lyžíc mlieka
4 lyžičky prášku do pečiva
Na krém:
6 žĺtkov
6 bielkov
1 kg jemného tvarohu
150 g strúhaného kokosu
150-200 g práškového cukru (podľa chuti)
2 bal. zlatého klasu (puding)
60 g masla
Šťavu z jedného citrónu
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme tuhšie cesto. Vyformujeme ho do tvaru bochníka, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým si pripravíme kokosovú náplň. Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom a kokosom. Pridáme aj citrónovú šťavu a zmäknuté maslo. Vymiešame jednotný krém do ktorého vmiešame aj pudingové prášky – tie krém krásne zahustia a a nemusíte sa obávať, že nie sú uvarené, počas pečenia sa puding uvarí. Nakoniec do krému opatrne vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.
Cesto rozdelíme na dve časti a preložíme na pomúčenú dosku a rukami porozťahujeme, alebo rozvaľkáme na dva tenšie pláty. Prvý plát uložíme na plech vymastený a vysypaný múkou, navrstvíme náplň a prikryjeme druhým plátom cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Necháme vychladnúť, posypeme kokosom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)