Človek by neveril, koľko toho urobí obyčajné cestíčko na obaľovanie. Osobne som vždy preferovala klasiku z trojobalu, ale deti ma nahovorili na túto variantu v reštaurácii – kuracie rezne v cestíčku z majonézy a zemiakov. Ochutnala som a môžeme povedať, že lepšie rezne som nejedla. Cestíčko je fantasticky chrumkavé, jemné a lahodné Mäsko je šťavnaté a vďaka majonéze aj omnoho chutnejšie. Vypýtala som si recept a musím hneď upozorniť, že prísady sú len od oka, ale určite sa vám podarí.
Potrebujeme:
500 g kuracieho mäsa
4 zemiaky
1 vajce
Majonézu – 1, 2 lyžice
2 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie
Zvlášť:
Múku na obaľovanie
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenšie plátky – rezníky. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a necháme chvíľku odležať, potom scedíme prebytočnú šťavu.
Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V samostatnej miske zmeišame vajce, múku, majonézu a dochutíme soľou a korením. Túto zmes primiešame k zemiakom a potom v cestíčku obaľujeme tak, aby sa na mäsku udržalo čo naviac cestíčka – je dobré pritlačiť cestíčko k mäso rukami, bude lepšie držať.
Vyprážame v rozpálenom oleji, na každej strane 3-4 minúty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)