Leto je aj časom dobrôt, ktoré si v iných obdobiach počas roka odopierame. Kto by si však nedal chrumkavé langoše s poriadnou porciou syra a kečupu? Ak chcete pre svoju rodinu pripraviť niečo zdravšie, prinášame vám svleú náhradu – my ich voláme „jogurtoše“ a pripravujeme ich každé leto. Nevyprážajú sa, ale pečú v rúre.
Potrebujeme:
600 g hladkej múky – preosiatej
250 ml vlažnej vody
1 bal. prášku do pečiva
10 g čerstvého droždia
50 g roztopeného masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
1/2 lyžičky kr. cukru
100 g bieleho jogurtu
2 lyžice oleja
Na oblohu:
Syr,kečup,cesnak – čokoľvek, čo máte na langošoch radi
Postup:
V miske zmiešame sypké prísady a rozdrobíme do nich aj droždie. Do tejto zmesi primiešame vodu, olej, jogurt a rozpustené maslo. Vypracujeme hladké cesto – netreba ho nechať kysnúť, pracujeme s ním hneď. Cesto rozdelíme na 10 kúskov a každú vyformujeme do tvaru guľôčky. Plech vymastíme olejom (alebo vystelieme papierom na pečenie). Každú guľôčku na plechu roztlačíme na placku – v strede urobíme priehlbinku na syr, šunku alebo inú chutnú oblohu.
Potrieme kečupom a posypeme syrom – ja som potrela olejom, v ktorom som si rozmiešala pretlačený cesnak a posypala som syrom. Výborná je však aj obyčajná kyslá smotana a syr. Môžete použiť akúkoľvek oblohu, akú máte radi.
Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch langošíkov nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)