Mäkučké vo vnútri a krásne chrumkavé na povrchu. Vyskúšajte výborný nápad, ako pripraviť obyčajnú kapustu a premeniť na skutočne výborné jedlo. Ja by som to mohla jesť pokojne aj každý deň.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hlávku kapusty
4 vajcia
3 lyžice hladkej múky
Kyslú smotanu podľa potreby
200 g tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
Kôpor
Olej
Postup:
Celú hlávku kapusty dáme do hrnca s vodou (vodu aj trochu osolíme), prikryjeme a necháme variť, kým sa listy samé nezačnú oddeľovať a nebudú priesvitné.
Uvarené listy vyberieme a necháme vychladnúť, potom z nich odstránime zhrubnuté časti na spodku listov.
Vajíčka rozmiešame s múkou, pridáme soľ, korenie a trochu a nadrobno nakrájaného kôpru – vďaka kôpru získa cestíčko ešte lepšiu chuť. Podľa potreby pridáme do cestíčka aj kyslú smotanu.
Listy si rozprestrieme, na jednu polovicu uložíme plátok syra a zabalíme ako balíček. Obalíme v cestíčku – môžeme aj dvakrát a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)