Výborný tip na slávnostný obed, ale aj chutné jedlo na bežný deň. Mäsko stačí naplniť, obaliť a zaliať smotanovou omáčkou. Potom šup do rúry a perfektný obed pre celú rodinu je na svete!
Potrebujeme:
5-6 ks bravčových plátkov – karé, stehno…
5-6 plátkov šunky
5-6 plátkov syra
Vegeta
Na obaľovanie:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladkú múku
3 vajcia
Strúhanku
Olej
Na omáčku:
200-300 ml kyslej smotany
2 vajcia
100 ml bieleho vína
Štipku soli
Postup:
Mäso zľahka rozklepeme, posypeme vegetou a do vnútra vložíme plátok syra a šunky. Zabalíme a mäsko obalíme v trojobale ako klasické rezne a opražíme na rozpálenom oleji.
Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom. Mäsko uložíme do zapekacej misy. V miske zmiešame smotanu s rozšľahanými vajíčkami, vínom a štipkou soli. Potom omáčku prelejeme cez mäso a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika