Toto ide u nás na odbyt: Cesnakové trojhranky sú také výborné, že môžem spraviť aj tri plechy a o chvíľu sú fuč!

Výnimočne chutné domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou. Sú mäkučké a pochutnáte si na nich aj na druhý deň. U nás to však nehrozí, môžem urobiť aj tri plechy a zmiznú za pár hodín!
[mashshare]

Výnimočne chutné domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou. Sú mäkučké a pochutnáte si na nich aj na druhý deň. U nás to však nehrozí, môžem urobiť aj tri plechy a zmiznú za pár hodín!

Potrebujeme:

100 ml rastlinného oleja

500 ml mlieka

750 g hladkej múky

2 lyžičky soli

1 lyžičku cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kocku čerstvého droždia (40 g)

125 g masla

11-12 strúčikov cesnaku

2 žĺtky

150 – 200 g natenko nakrájanej šunky

150 g strúhaného syra

Semienka alebo rascu na posypanie

Postup:

V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. V inej miske zmiešame múku so soľou. Pridáme kvások, zmäknuté maslo, zvyšné mlieko a olej. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Cesto preložíme na pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.

Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom a túto zmes natrieme na každý plát cesta. Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom. Nakoniec každý plát zrolujeme, potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.

Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes