Nepoznám nikoho, kto by nemiloval domáce pečivo. Mnohých však odrádza náročná a zdĺhavá príprava, ktorá môže zabrať dokonca aj celé hodiny. Dnes vám prinášame revolučný recept, ktorý je nie len nenáročný na prírpavu, ale zároveň si na ňom môžete pochutnávať už o neuveriteľných 90 minút.
Potrebujeme:
1 ½ šálky teplej vody
2 ¼ lyžičky sušeného droždia
1 lyžicu medu
4 šálky pšeničnej múky (chlebovej)
2 lyžice kokosového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ½ lyžičky soli
Postup:
V menšej miske zmiešame vodu s droždím a medom – premiešame, aby sa med rozpustil. Po 5 minútach, keď začne droždie pracovať, pridáme múku, soľ a olej. Rukou alebo kuchynským robotom vypracujeme hladké cesto. Cesto vložíme do misky, prikryjeme a necháme 25-30 minút kysnúť.
Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a miesime, kým z cesta nevyformujeme pevnú hmotu, ktorú prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť ešte 30 minút.
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Ak máte doma pizza kameň vložte ho do rúry, kým sa predhrieva, ak kameň nemáte použite hrubší plech.
Na vykysnutom bochníku urobíme ostrým nožom 2 zárezy, preložíme ho na kameň, prípadne na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20-35 minút (pokiaľ pečieme na plechu je potrebné počítať s dlhším časom pečenia).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: dontwastethecrumbs