Stačí pridať ovocie, krém, alebo si ju len posypte práškovým cukrom a nakrájajte. Táto jemná piškóta je skutočne lahodná a chutí vynikajúco aj na druhý deň.
Potrebujeme:
4 vajcia
200 g práškového cukru
200 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
Citrónovú kôru z jedného citrónu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
8 lyžíc horúcej vody
Postup:
Žĺtky ušľaháme s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach horúcu vodu. Biely ušľaháme na tuhý sneh, vmiešame do žĺtkovej hmoty a nakoneic primiešame aj múku spolu s práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme na plech (22×30 cm) vystlaný papierom na pečenie
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Upečenú tortu posypeme vanilkovým cukrom a drvenými orechmi. Nakrájame na polmesiačiky a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)