U nás je Epsomská soľ hitom až v tomto období, veď je jasné, že dostať ju u nás v minulosti bol poriadny problém. Mne ju však sestra priniesla z Ameriky už pred viac ako 20 rokmi spolu s týmto receptom. Používam, odporúčam a nič iné nepotrebujem. Dávam na kvety aj zeleninu.
Potrebujeme:
1 lyžicu epsomskej soli
1 lyžičku jedlej sódy
1/2 lyžičky 7-10% roztoku amoniaku
4 l vody
Postup:
Všetky prísady stačí zmiešať a používať 1x za mesiac na kvety, zeleninu a ostatné rastliny – ako tekuté hnojivo. Používame 1/8 – ¼ zmesi rozriedenú v 4 šálkach vody. Ak máte pocit, že rastlinky potrebujú väčšiu vzpruhu použite ¼ zmesi, inak stačí 1/8 zmesi. Toto papanie spôsobí v raste rastliniek doslova explóziu a perfektné je to aj na kvitnutie muškátov a iných kvetov.
Judita H.