Už som tu čítala viaceré tipy na „prikrmovanie“ paradajok výluhom zo žihľavy a vaječnými škrupinkami. Ja som stará škola a používam to, čo mi funguje už dlhé roky. Pred pár rokmi so to poradila aj susedke a naše úrody rajčín sú z celej ulice vždy najlepšie.
Ako na to?
Jednoducho zmiešame 3 l teplej vody (stačí, ak počas horúceho dňa necháte vodu vyhriať na slniečku), pridáme 1/2 šálky cukru a 100 g čerstvého droždia. Potom prikryjeme a preložíme na teplé miesto na záhrade a sem-tam premiešame. Je potrebné počkať, kým prebehne proces fermentácie – prejaví sa penou na hladine tekutiny, tá postupne opadne. Potom je zmes pripravená a môžeme používať. Ja dávam 1 šálku zmesi do vedra odstátej dažďovej vody. Každú rastlinku zalejem asi jedným litrom tejto tekutiny. Používam asi 1-2 x za mesiac.
Ľudka J.