Recept zo slnečného Maďarska, kde plodiny dozrievajú o niečo skôr, ako u nás. Vždy zahajujeme sezónu zeleniny s týmto receptom a v zime si tak môžeme pochutnávať na výbornej chutnej zeleninovej prílohe.
Potrebujeme:
2 kg uhoriek
2 kg kapusty
1 kg cibule
1 kg papriky
0,5 kg mrkvy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
70 g soli
1 kg cukru
300 ml octu (používame 15 – 20% ocot)
1 lyžičku kyseliny citrónovej
1 lyžičku Bokénu – dvojsiričitanu draselného
Žiadnu vodu nepotrebujeme
Potrebujeme:
Všetku zeleninu nakrájame nadrobno – mrkvu aj uhorky nastrúhame. Zeleninu vrstvíme po vrstvách, vždy posypeme sypkou zmesou a prelejme octom. Necháme stáť 24 hodín a pravidelne miešame. Vodu nepotrebujeme. Zelenina pustí šťavu a vodu preto nepotrebujeme. Po uplynutí tohto času jednoducho navrstvíme do sterilizovaných pohárov, pevne uzavrieme a skladujeme na chladnejšom tmavom mieste.
zdroj: receptneked