Marináda, ktorá skvele ochutí a krídelká sú vďaka nej krásne šťavnaté a chrumkavé na povrchu. Keď budete nabudúce pripravovať obed alebo večeru z kuracích krídel, vyskúšajte ich podľa tohto receptu.
Potrebujeme:
1 kg. kuracích krídel
2 lyžice medu
4 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice olivového oleja
1 lyžicu pálivého kečupu (alebo 1 lyžičky pálivej omáčky Tabasco)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice paradajkového pyré
Soľ, oregano, čierne mleté korenie
Postup:
Všetky prísady na omáčku jednoducho zmiešame a dochutíme soľou a koreninami. Krídelká umyjeme, osušíme a v miske dobre zmiešame s omáčkou. Vložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň 2 hodiny
Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň krídelká. Pečieme pri teplote 30-40 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok