Sú rýchle a u nás veľmi obľúbené. Namiesto klasických zemiakových placiek nasiaknutých olejom pripravujem tieto a sú ešte lepšie. Ochutnajte a uvidíte sami.
Potrebujeme:
600 gramov zemiakov
1 vajce
30 g masla
150 g hladkej múky
50 g parmezánu nastrúhaného najemno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Šunku alebo slaninu
Tvrdý syr (výborná na plnenie je aj niva)
Olivový alebo repkový olej
Postup:
Zemiaky očistíme, uvaríme v slanej vode a roztlačíme na kašu.
Pridáme zmäknuté maslo, vajce, soľ, parmezán a múku. Všetko dobre premiešame aby nám vzniklo jednotné cesto a necháme odpočívať 10 minút.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a z hmoty odoberáme menšie kúsky a roztlačíme na placky – placiek musí byť párny počet.
Na jeden kus placky uložíme kúsok šunky, syr a prikryjeme druhým kúskom a hrany dobre zatlačíme, aby sa nerozpadali.
Na panvici zahrejeme trochu oleja a necháme zahriať. Placky vyprážame z oboch strán dohneda.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.giallozafferano