Najlepší tvarohový koláč s hrozienkami, aký som jedla: Tromfol aj ten od svokry!

Moja svokra je skvelá žena a skvelý kuchárka. Jej tvarohový koláč bol preslávený po celej rodine a je skutočne fantastický, no keď som jej priniesla ochutnať tento dezert, sama prehlásila, že taký dobrý tvaroháč ešte nejedla.
[mashshare]

Moja svokra je skvelá žena a skvelý kuchárka. Jej tvarohový koláč bol preslávený po celej rodine a je skutočne fantastický, no keď som jej priniesla ochutnať tento dezert, sama prehlásila, že taký dobrý tvaroháč ešte nejedla. Je skutočne skvelý. Ja robím na najväčší plech, aký doma mám, ale pokojne môžete na začiatok skúsiť aj polovičnú dávku.

Potrebujeme (na veľký plech):

6 vajec

3/4 hrnčeka kr. cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

1 šálku hladkej múky (ja som použila hladkú múku tortovú)

Náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 kg jemného tvarohu s nižším obsahom tuku

12 vajec

300 g kr. cukru

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia

250 g masla

2 lyžicu kukuričného škrobu

2 lyžičky vanilkovej arómy

2-3 hrste hrozienok

Poleva:

Práškový cukor

Citrónovú šťavu

Postup:

Na cesto: Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Postupne k nim primiešame cukor a žĺtky. Do zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto navrstvíme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.

Pripravíme si krém. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a vanilkovou arómou. Postupne pridávame po jednom žĺtky, tvaroh a nakoniec aj škrob a puding. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne pridáme do tvarohovej hmoty. Opatrne premiešame, aby sa obe hmoty prepojili a vmiešame aj hrozienka. Krém navrstvíme na cesto, uhladíme a vložíme do späť do rúry. Pečieme pri teplote 150-160 stupňov asi 1 hodinu.

Na upečený koláčik navrstvíme polevu. Pripravíme ju tak, že jednoducho zmiešame citrónovú šťavu a práškový cukor. Na koláč ju nalejeme po tom, ako vychladne.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kuchennewspomnienia

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes