Vynikajúci obed, ktorý máte na stole za neuveriteľných 20 minút. Na prípravu tohto výborného jedla môžete pokojne použiť aj starší chlieb, ktorý nutne potrebujete zužitkovať. Poďte si spolu s nami pripraviť vynikajúcu večeru v štýle obľúbeného talianskeho cestovinového koláča.
Potrebujeme:
1 bochník chleba nakrájaný na plátky (príp. 1 balenie toastového chleba)
250 ml sladkej smotany
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
500 g mozzarelly nakrájanej na plátky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g šunky nakrájanej na plátky
200-250 g rajčinovú omáčku na cestoviny (príp. paradajkový pretlak)
Syr na posypanie
Postup:
Na troške oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme paradajkovú omáčku. Keď hmota začne vrieť pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie necháme zovrieť a odstavíme.
Plech na pečenie potrieme troškou oleja alebo vymastíme maslom. Potom na dno poukladáme kúsky chleba, z ktorého sme odrezali kôrku a začíname vrstviť. Najskôr na chlieb navrstvíme paradajkovo-smotanovú omáčku, šunku, mozzarellu a následne opäť vrstvu chleba. Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie.
Poslednú vrstvu našich lasagní tvorí strúhaný syr. Takto pripravené lasagne vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov, niekoľko minút, kým sa syr nerozpustí a povrch lasagní nezíska zlatistý nádych.
zdroj: cybercook