Už ste si tento rok natrhali mladý hrášok? Ak nie, mali by ste tak urobiť čo najskôr. Je to zásobáreň vitamínov skupiny B, kyseliny listovej, vitamínu C, ako aj vitamínov skupiny E a A. Navyše, chutí fantasticky. Vychutnajte si ho vo fantastickom, ľahkom a extra zdravom šalátiku.
Potrebujeme:
1 menšiu hlávku kapusty
1 šalátovú uhorku
1 zväzok zelenej cibuľky nakrájanej nadrobno
2 šálky mladého cukrového hrášku
3-4 lyžice olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice jablčného octu
1 lyžicu obyčajného bieleho octu
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Kapustu nakrájame na tenké rezance. Pridáme nakrájanú uhorku, hrášok a zelenú cibuľku – premiešame.
Na zeleninu nalejeme olej, jablčný ocot aj obyčajný ocot. Necháme odležať v chladničke a pred servírovaním ochutíme soľou a korením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: natashaskitchen