Chutí ako vyprážaný: Výborný syr v trojobale pečený v rúre!

Povedala som si, že na dnešný obed vyskúšam niečo iné, ako klasický olejom nasiaknutý vyprážaný syr. Podarila sa mi takáto super chrumkavá, zdravšia alternatíva z rúry. Je skvelý a hoci trochu vytiekol, s ťažkým vyprážaným syrom sa to nedá ani porovnať.
[mashshare]

Povedala som si, že na dnešný obed vyskúšam niečo iné, ako klasický olejom nasiaknutý vyprážaný syr. Poradila sa mi takáto super chrumkavá zdravšia alternatíva z rúry. Je skvelý a hoci trochu vytiekol, s ťažkým vyprážaným syrom sa to nedá ani porovnať.

Potrebujeme:

8-10 plátkov údeného syra (ja som použila taliansky údený syr scamorza, ale môžete zvoliť aj iný druh)

Hladkú múku

Domácu strúhanku

Olivový olej

Postup:

Plátky syra obalíme ako v klasickom trojobale, najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Potom som ešte raz obalila vo vajíčku a strúhanke.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Syr uložíme na plech vystlaný pergamenom a pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pečieme pri teplote 190 stupňov 10-12 minút pri ventilátore a potom som na 3 minúty zapla funkciu gril. Vyberieme z rúry a môžeme okamžite podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes