Úplne skvelý dezert z jahôd a výborného krému. Stačí len všetko zmiešať a šup do chladničky. A čo je najlepšie, príprava tejto dobroty vám zaberie len štvrťhodinky. :-)
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok alebo piškót– nalámaných na kúsky
3 bal. vanilkových pudingov
8 lyžíc kr. cukru
1 l mlieka
200 g zmäknutého masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice kyslej smtoany
200 ml smotany na šľahanie
400-500 g čerstvých jahôd
Postup:
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding a zložíme z plameňa. Ešte do horúceho pudingu nakrájame maslo a šľahačom všľaháme do pudingu, kým sa maslo nerozpustí. Potom pridáme kyslú smotanu a opäť dobre premiešame. Nakoniec primiešame aj nalámané piškóty alebo sušienky a nakrájané jahody.
Navrstvíme do formy a necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke. Pred podávaním na vrch navrstvíme šľahačku, ktorú sme si ušľahali zo smotany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipeci