Indgrediencie:
- 2 mladé cukety
Na cestíčko:
- 200 g múky
- 2 vajcia
- 2,5 – 3 dl piva
- soľ
Na vyprážanie:
- 4 dl oleja
Na omáčku:
- 1 strúčik cesnaku
- 4-5 lyžíc olivového oleja
- soľ
- petržlen
- kvapka citrónovej šťavy
Postup prípravy:
Cuketu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť.
Vajíčka rozbijeme, pridáme soľ a zamiešame do múky, zalejeme pivom. Dobre premiešame a tak získame cestíčko.
Vypotenú tekvicu osušíme papierovými utierkami, obalíme v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji.
Olúpte cesnak a roztlačte ho. Pridajte soľ, jemne nasekanú petržlenovú vňať a za stáleho miešania postupte pridajte olej a kvapku citrónovej šťavy.
Dobrú chuť!