Na grilovačku, k nedeľnému obedu, alebo len tak – ako chuťovka s čerstvým pečivom. Tento šalátik sa oplatí mať vždy poruke. Chutí skvele a pripravíte ho behom chvíľky. My ho voláme zázračný šalátik, vydrží totiž v perfektnom stave až mesiac a je výborný, ak zvyknete mať po jedle tráviace ťažkosti či pocit nafukovania.
Potrebujeme:
1 väčšiu hlávku novej kapusty
3 väčšie cibule
3 mrkvy
2 pl soli
Nálev:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,8 l vody
100 ml octu
5-6 lyžíc cukru
½ lyžičku čierneho korenia
1 a ½ lyžičky celej rasce
Postup:
Mrkvu nakrájame natenko a posypeme soľou. Premiešame a necháme odležať, kým kapusta pustí šťavu.
Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame na plátky.
Medzitým si pripravíme nálev. Vodu zmiešame s octom, cukrom a privedieme do varu. Potom pridáme rascu, korenie, necháme prevariť a potom zložíme z plameňa.
Keď kapusta pustí šťavu vymačkáme ju (kapustu nemusíme nechať v soli dlho, chceme, aby bola ešte chrumkavá) a kapustu premiešame s mrkvou a cibuľkou. Zalejeme ešte horúcim nálevom a necháme úplne vychladnúť.
Šalát navrstvíme do čistých zaváraninových pohárov a uzavrieme, skladujeme v chladničke 3 týždne až 1 mesiac.