Môj dnešný obed – skutočne výborné jedlo na spôsob paprikášu – vylepšené kvapkou koňaku, slaninkou a paradajkou. Chutí skutočne skvele, odporúčam.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (ja som použila karé)
150 g slaninky nakrájanej nadrobno
2 cibule nakrájané nadrobno
2 ks. Papriky nakrájané nadrobno
1 paradajku nakrájanú
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu sladkej červenej papriky
50 ml koňaku
1 lyžičku mletej rasce
200 ml kyslej smotany
1 lyžicu zemiakového škrobu
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Bravčové nakrájame na kocky. Na panvici opražíme slaninku s cibuľou (ak je slanina málo mastná, môžeme opražiť na troche masti). Potom pridáme papriku, paradajky, sladkú papriku a mäso – to sprudka opražíme tak, aby sa zatiahlo. Ochutíme soľou, korením, pridáme koňak, biele víno a varíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne. Ak je málo šťavy, pridáme vodu.
Smotanu zmiešame so škrobom a tesne pred dovarením primiešame na panvicu s mäsom. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút. Zložíme z plameňa a môžeme podávať s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked