Výborný tip pre každého, kto nemá poruke chlebík alebo iné pečivo. Tieto placky sú skvelou a u nás doma dokonca ešte obľúbenejšou prílohou. Skvele sa hodia aj k polievkam, alebo len tak, potreté maslom a cesnakom.
Potrebujeme:
600 g polohrubej múky
1 lyžicu sušeného droždia
1 lyžicu kr. cukru
1 lyžicu soli
1 lyžicu oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml bieleho jogurtu
200-250 ml teplej vody
Trochu oleja
Postup:
Všetky prísady zmiešame v miske a šľahačom vymiešame jednotné cesto.
Prikryjeme utierkou a encháme kysnúť na teplotm mieste 1 hodinu.
Cesto potom na pomúčenej doske rozdelíme na 8 častí.
Každú časť rozvaľkáme na placku hrubú asi ½ cm. Vrch každej placku zľahka potrieme olejom.
Panvicu pokvapkáme pár kvapkami oleja a vyprážame postupne všetky placky, z oboch strán dozlatista.
Upečené palcky prikryjeme utierkou – tak placky ostanú krásne mäkučké a neoschnú.
Podávame ako prílohu, alebo len tak – potrteté maslom a cesnakom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)