Domáca ruská zmrzlina bez vajec a cukru: Zdravšia, výborne drží tvar a chutí vynikajúco!

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru.
[mashshare]

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia. Toto je môj vylepšený recept klasike so surovými vajciami.

Potrebujeme:

1 bal. jemného tvarohu 250 g

18 maslových sušienok

1 lyžičku vanilkovej esencie

500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač

3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Voliteľné – nadrobno nasekaná horká čokoláda

Postup:

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.

Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch pokladieme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.

Na rozkrájanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oblátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.