Ak ste niekedy pripravovali sekanú, určite viete, že to nemusí byť vôbec jednoduché, Aby mäso počas pečenia neprasklo a bolo krásne šťavnaté aj vo vnútri, musíte mať ten správny recept. Dnes vám prinášame perfektný tip ako pripraviť sekanú trochu inak – ako rolku obalenú slaninkou, s chutnou náplňou vo vnútri. Je fantasticky chutná a navyše vyzerá skutočne skvele!
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombináciu oboch)
120 g strúhanky
2 vajcia
1 lyžicu soli (nie kopcovitú)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky mletého korenia
200 g šunky
150 g syra nakrájaného na plátky
100 g čerstvého špenátu
400 g slaniny nakrájanej na plátky
Postup:
Mäso ochutíme soľou, korením a premiešame so strúhankou a vajíčkami.
Mäso preložíme na plech vystlaný alobalom a roztlačíme rovnomerne po celej ploche. Na mäso uložíme plátky šunky, syr a špenát.
Pomocou fólie mäso zrolujeme a vyformujeme.
Ten istý plech – opäť vystelieme alobalom a uložíme naň plátky slaninky. Na slaninku uložíme rolku a opäť pomocou fólie zrolujeme tak, aby bol povrch rolky celkom obalený slaninkou. Rolku aj s alobalom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút. Po pol hodinke odstránime fóliu a necháme zapiecť dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)