Zaváranie uhoriek si mnohí spájajú s dlhým varením, sterilizovaním a množstvom námahy v horúcej kuchyni.
No čo ak existuje jednoduchší spôsob, ktorý šetrí čas aj energiu – a výsledok je pritom ešte chutnejší?
Presne takýto trik vám dnes predstavíme.
Zabudnite na klasické zaváranie – uhorky stačí len naložiť do pohárov, zaliať jednoduchým nálevom a nechať pár dní odstáť.
Výsledkom sú chrumkavé, osviežujúce a skvele ochutené uhorky, ktoré si zamilujete už po prvom súste!
Tento recept máme už celé roky. Je to bez zavárania a uhorky sú naozaj veľmi dobré.
Potrebujeme:
uhorky nakladačky (5-7cm)
cibuľa
mrkva (voliteľné)
vetvičky kôpru
nálev:
2 l vody
0,5 l octu
1 Deko
65 koliesok sacharínu (toto množstvo vystačí na 5-6 pohárov s obsahom 720ml)
Postup:
Uhorky starostlivo umyjeme a necháme trochu uschnúť.
Potom ich naukladáme do čisto vymytých a vysušených pohárov.
Na dno pohárovsme dali niekoľko koliesok mrkvy a cibule a vetvičku kôpru.
Staviame je na nejakú silnejšie podložku napr. korkovú alebo na froté uterák.
Nálev pripravíme zvarením vody a octu, pridáme Deko a nakoniec vhodíme sacharín.
Horúcim nálevom zalievame uhorky tak, aby boli ponorené, poháre ihneď zaviečkujeme.
Následne obrátime hore dnom.
Keď je obsah pohárov vlažný, obrátime ich a dáme do chladu.
Uhorky takto zostanú krásne krehučké a už po týždni môžeme ochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)