Ak máte doma bravčové alebo hydinové mäso na rezne, máme pre vás ešte lepší tip, ako ich využiť. Vyskúšajte rýchle a pritom výborné plátky pečené v rúre s bohatou oblohou. Určite nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
500 g bravčového mäsa (karé, stehno) nakrájaného na plátky
250 g strúhaného syra
100 g šampiónov
Majonézu (pre diétnejšiu verziu použijeme biely jogurt)
2 paradajky Soľ a čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej na vymastenie pelchu – alebo papier na pečenie (pre diétnejšiu verziu)
Postup:
Bravčové plátky si rozklepeme pod fóliou, preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.
Na mäso uložíme plátky paradajky tak, aby pokrývali celý povrch mäsa. Potom posypeme časťou syra, uložíme plátky húb, potrieme majonézou a posypeme zvyšným syrom.
Dochutíme soľou, korením a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.