Výborný dezert pre každého, kto sa snaží žiť zdravo, ale rád si dopraje niečo sladké pod zub. Túto bábovku pripravíte skutočne jednoducho a rýchlo, navyše, môže byť celkom bez cukru. Ja som na sladenie použila med.
Potrebujeme:
1 l mlieka
4 lyžice kukuričného škrobu
3 lyžice hladkej alebo polohrubej múky
1 lyžicu masla
1 lyžičku vanilkovej arómy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na dosladenie: med, stéviu, brezový cukor (môžete použiť aj práškový cukor, pre zdravšiu verziu však odporúčame alternatívne sladidlá)
Do náplne:
(Môžete použiť akékoľvek sušené či čerstvé ovocie, ja som použila toto)
5 ks sušených fíg
5 ks sušených marhúľ
1 banán
½ šálky sušených hrozienok
1/3 šálky sušených brusníc
1 šálku orechov nasekaných nadrobno
Kôru z jedného pomaranča
Na vrch:
Škoricu
Kakao
15-20 lieskových orechov
Postup:
Všetko sušené ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút stáť.
1 liter mlieka nalejeme do hrnca, pridáme škrob, múku a uvaríme hustý puding. Tesne pred dovareníme pridáme vanilkovú arómu, maslo a podľa chuti dosladíme medom (ja mám rada sladké tak som pridala asi 4 lyžice medu) :-).
Puding necháme trochu vychladnúť a vmiešame doň sušené ovocie (väčší kúsky nakrájame na drobnejšie), pridáme strúhanú kôru z pomaranču, orechy aj banán nakrájaný najdrobnejšie. Celú hmotu navrstvíme do bábovkovej formy – ideálne silikónovej aby sa nám bábovka dala dobre vyklopiť.
Odložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť, potom vyklopíme a ozdobíme kakaom, škoricou a orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: selmakemalyildirim