Cesnak je jedným z najsilnejších prírodných antibiotík.
Máme pre vás skutočne skvelý recept, ako uchovať liečivú silu cesnaku na dlhú dobu, pridať mu na sile a pritom zlepšiť a zjemniť jeho chuť (nie každému totiž jeho silná chuť vyhovuje).
V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný. Tu sú výhody tejto kombinácie:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
posilňuje obranyschopnosť organizmu proti baktériám a vírusom,
čistí krv, znižuje krvný tlak, chráni pred aterosklerózou,
ničí vírusy, baktérie, plesne, parazity a chorobopolodné zárodky,
znižuje riziko trombózy,
prevencia pred kŕčovými žilami a hemeroidmi,
pomáha pri chudnutí, rozpúšťa tuky a zabraňuje ich ukladaniu,
znižuje hladinu cholesterolu,
chráni pred rakovinou,
pomáha aj pri chudnutí, pretože zabraňuje ukladaniu tukov,
prevencia pred sezónnymi ochoreniami,
Pripravte si marinovaný cesnak – bombu pre zdravie!
Potrebujeme:
Cesnakové strúčiky ošúpané
Bobkový list
Čierne aj biele celé korenie
Kôpor
Morskú soľ
kvalitný za studena lisovaný olej (ja som použila olivový)
Postup:
Strúčiky cesnaku dáme do nádoby, pridáme koreniny, soľ a zalejeme olejom.
Nádobu prikryte niekoľkými vrstvami látky.
Nechajte 10-14 dní odpočívať na tmavom mieste.
Cesnak vydrží v takomto náleve celé mesiace, skladujeme ho na chladnejšom mieste.
Má jemnú chuť a výborný je aj ako príloha.
Nálev chutí výborne na čerstvom pečive.
Janka V.