Cesnak a bobkový list sú silnejšie ako hocijaké lieky, hovorila moja mama: Zapamätajte si tento recept na celý život!

V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný. 

Cesnak je jedným z najsilnejších prírodných antibiotík.

 

 

Máme pre vás skutočne skvelý recept, ako uchovať liečivú silu cesnaku na dlhú dobu, pridať mu na sile a pritom zlepšiť a zjemniť jeho chuť (nie každému totiž jeho silná chuť vyhovuje).

V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný. Tu sú výhody tejto kombinácie:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

posilňuje obranyschopnosť organizmu proti baktériám a vírusom,

čistí krv, znižuje krvný tlak, chráni pred aterosklerózou,

ničí vírusy, baktérie, plesne, parazity a chorobopolodné zárodky,

znižuje riziko trombózy,

prevencia pred kŕčovými žilami a hemeroidmi,

pomáha pri chudnutí, rozpúšťa tuky a zabraňuje ich ukladaniu,

znižuje hladinu cholesterolu,

chráni pred rakovinou,

pomáha aj pri chudnutí, pretože zabraňuje ukladaniu tukov,

prevencia pred sezónnymi ochoreniami,

Pripravte si marinovaný cesnak – bombu pre zdravie!

 

 

Potrebujeme:

Cesnakové strúčiky ošúpané

Bobkový list

Čierne aj biele celé korenie

Kôpor

Morskú soľ

kvalitný za studena lisovaný olej (ja som použila olivový)

Postup:

Strúčiky cesnaku dáme do nádoby, pridáme koreniny, soľ a zalejeme olejom.

 

 

Nádobu prikryte niekoľkými vrstvami látky.

Nechajte 10-14 dní odpočívať na tmavom mieste.

Cesnak vydrží v takomto náleve celé mesiace, skladujeme ho na chladnejšom mieste.

 

 

Má jemnú chuť a výborný je aj ako príloha.

Nálev chutí výborne na čerstvom pečive.

Janka V.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie