Výborný tip na zemiakovú prílohu trochu inak. Namiesto pečených, smažených alebo varených zemiakov vyskúšajte túto skvelú variantu. Na jej prípravu potrebujete zemiakovú kašu, surové zemiaky a syr. Výsledkom sú výborné a nadýchané zemiakové pampúšiky.
Potrebujeme:
2 a ½ šálky zemiakovej kaše
1,2 kg surových zemiakov – nastrúhaných
Soľ a korenie podľa chuti
½ šálky tvarohu
150 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2-3 lyžice kyslej smotany
Najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku
Olej
Postup:
Zemiaky nastrúhame, preložíme do utierky a vymačkáme prebytočnú vlhkosť. Potom zmiešame so zemiakovou kašou, pridáme 1 lyžičku soli a ½ lyžičky čierneho korenia (výborným tipom je pridať opraženú cibuľku).
V inej miske zmiešame tvaroh, strúhaný syr,smotanu a bylinky. Zo zemiakovej zmesi formujeme placky a do stredu umiestníme 1 lyžicu syrovej náplne. Potom zabalíme tak, aby bola náplň v strede, celkom obalená zemiakovým cestom. Vyformujeme to tvaru fašírky.
Na panvici rozpálime olej a vyprážame fašírky zo všetkých strán dozlatista.
Podávame ako prílohu alebo s čerstvou zeleninou a dressingom ako hlavné jedlo! :-)
zdroj: olgaflavoursfactory