Vianočné jablkové koláčiky, po ktorých sa nepriberá ale chudne: Robím ich bez múky, bez cukru a tuku!

Chcete si dopriať niečo sladké a pritom dbať na svoju líniu? Tieto jablkové sušienky sú perfektnou voľbou.
[mashshare]

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na zdravú desiatu alebo olovrant? Tieto jablkové sušienky sú ideálne pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké bez výčitiek.

Fantastická maškrta a dávka zdravia

 

 

Jablkové sušienky z ovsených vločiek a orechov predstavujú výborný zdroj viacerých dôležitých živín.

Vďaka obsahu ovsených vločiek sú bohaté na rozpustnú vlákninu, ktorá napomáha regulovať hladinu cholesterolu a podporuje zdravie tráviaceho systému.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ovsené vločky sú tiež dobrým zdrojom komplexných sacharidov, ktoré dodávajú energiu na dlhší čas.

 

 

Ovocie, ako sú jablká, prinášajú do sušienok vitamíny, minerály a antioxidanty.

Jablká sú bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém, a tiež obsahujú vlákninu, ktorá podporuje pocit sýtosti.

Orechy, či už vlašské alebo mandle, sú výborným zdrojom zdravých tukov, bielkovín a ďalších dôležitých živín, ako sú vitamín E a horčík.

Tieto živiny sú dôležité pre zdravie srdca, mozgu a celkovo pre správne fungovanie organizmu. Kombinácia týchto ingrediencií vytvára chutnú a zároveň výživnú maškrtu, ktorá môže byť súčasťou zdravého stravovania.

Potrebujeme:

 

 

1 jablko

2 polievkové lyžice sušeného mlieka

100 g vlašských orechov

2 vajcia

100 g tmavej čokolády

2 polievkové lyžice ovsených vločiek

1 lyžička rastlinného oleja

sladidlo podľa chuti

Množstvo ingrediencií je uvedené pre 12-15 koláčikov.

Postup:

Upečte jablko do mäkka – urobíme to nasledovne. Jablko rozpolíme, ošúpeme a zbavíme jadrovníka.

 

 

Sklenenú misu na pečenie vyložíme papierom (pokryjeme dno) a pridáme jablko. Prikryjeme pokrievkou a v rúre upečieme domäkka.

Upečené jablko rozmixujeme. Pridáme vajce a vyšľaháme dohladka.

Orechy si nasekáme nožom na hrubšie kúsky.

Ovsené vločky rozmixujeme a pridáme k jablkovej zmes.

 

Foto: tjn

 

Pridáme orechy, sušené mlieko (do zmesi ho preosejeme).

Vymiešame jednotnú hmotu.

Zo zmesi odoberáme kopčeky a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme malé kolieska.

Pečieme na 180 stupňov približne 15 minút.

 

 

Roztopíme tmavú čokoládu s lyžičkou rastlinného oleja a sladidlom. Prelejte vychladnuté koláčiky.

Tieto koláčiky sú nielen chutné, ale aj zdravé a ľahko stráviteľné. Sú ideálne pre tých, ktorí chcú znížiť príjem cukru a múky.

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.