Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na zdravú desiatu alebo olovrant? Tieto jablkové sušienky sú ideálne pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké bez výčitiek.
Fantastická maškrta a dávka zdravia
Jablkové sušienky z ovsených vločiek a orechov predstavujú výborný zdroj viacerých dôležitých živín.
Vďaka obsahu ovsených vločiek sú bohaté na rozpustnú vlákninu, ktorá napomáha regulovať hladinu cholesterolu a podporuje zdravie tráviaceho systému.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ovsené vločky sú tiež dobrým zdrojom komplexných sacharidov, ktoré dodávajú energiu na dlhší čas.
Ovocie, ako sú jablká, prinášajú do sušienok vitamíny, minerály a antioxidanty.
Jablká sú bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém, a tiež obsahujú vlákninu, ktorá podporuje pocit sýtosti.
Orechy, či už vlašské alebo mandle, sú výborným zdrojom zdravých tukov, bielkovín a ďalších dôležitých živín, ako sú vitamín E a horčík.
Tieto živiny sú dôležité pre zdravie srdca, mozgu a celkovo pre správne fungovanie organizmu. Kombinácia týchto ingrediencií vytvára chutnú a zároveň výživnú maškrtu, ktorá môže byť súčasťou zdravého stravovania.
Potrebujeme:
1 jablko
2 polievkové lyžice sušeného mlieka
100 g vlašských orechov
2 vajcia
100 g tmavej čokolády
2 polievkové lyžice ovsených vločiek
1 lyžička rastlinného oleja
sladidlo podľa chuti
Množstvo ingrediencií je uvedené pre 12-15 koláčikov.
Postup:
Upečte jablko do mäkka – urobíme to nasledovne. Jablko rozpolíme, ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
Sklenenú misu na pečenie vyložíme papierom (pokryjeme dno) a pridáme jablko. Prikryjeme pokrievkou a v rúre upečieme domäkka.
Upečené jablko rozmixujeme. Pridáme vajce a vyšľaháme dohladka.
Orechy si nasekáme nožom na hrubšie kúsky.
Ovsené vločky rozmixujeme a pridáme k jablkovej zmes.
Pridáme orechy, sušené mlieko (do zmesi ho preosejeme).
Vymiešame jednotnú hmotu.
Zo zmesi odoberáme kopčeky a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme malé kolieska.
Pečieme na 180 stupňov približne 15 minút.
Roztopíme tmavú čokoládu s lyžičkou rastlinného oleja a sladidlom. Prelejte vychladnuté koláčiky.
Tieto koláčiky sú nielen chutné, ale aj zdravé a ľahko stráviteľné. Sú ideálne pre tých, ktorí chcú znížiť príjem cukru a múky.