Dokonalý závin bez kysnutia: Najjednoduchší recept!

Výborný závin, ktorý sa na rozdiel od bežných receptov pripravuje bez kysnutia. Mojou tajnou prísadou je bravčová masť.
[mashshare]

Výborný závin, ktorý sa na rozdiel od bežných receptov pripravuje bez kysnutia. Mojou tajnou prísadou je bravčová masť. Cesto je vďaka nej fantasticky jemné.

Potrebujeme:

1 šálku kyslej smotany (200 ml)

1 šálku bravčovej masti

2 vajcia

3 lyžice cukru

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g droždia

600-800 g hladkej múky (uvidíte podľa konzistencie)

Na vrch:

1 vajce

Náplň na 3 kusy:

500 g mletého maku (namiesto maku môžete použiť mleté orechy)

400 g práškového cukru

Trochu mlieka

2 bal. vanilkového cukru

Trochu strúhanej citrónovej kôry

Postup:

Smotanu zmiešame s masťou (všetko musí mať izbovú teplotu). Vajcia (tiež izbovej teploty) ušľaháme s cukrom a soľou. Potom primiešame tuk, rozdrobíme droždie a miešaním ho v zmesi rozpustíme. Postupne pridávame múku a vypracujeme jednotné cesto – nie príliš tuhé.

Cesto rozdelíme do 3 častí rozvaľkáme a naplníme makovou alebo orechovou náplňou (mak zmiešame s trochou mlieka, cukrom, kôrou z citróna, vanilkou a hrozienkami). Zrolujeme, nie príliš pevne a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Záviny upečieme vo vyhriatej rúre – pri teplote 180 stupňov pečieme, kým povrch nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes