Ostrá chuť tejto rastliny rýchlo stúpa do nosa a mizne, pripomínajúc pikantné wasabi.
Tento intenzívny chuťový zážitok naznačuje jej silné liečivé účinky, najmä v boji proti baktériám a vírusom.
Kapucínka väčšia (Ropaeolum majus) je skutočným prírodným antibiotikom, ktoré ponúka alternatívu ku konvenčným liekom.

Portál fräuleingrün prezradil, ako ju kombinovať s medom a využiť ako prírodnú liečbu.
Antibiotiká – naozaj sú vždy nevyhnutné?

Moderná medicína ponúka množstvo efektívnych spôsobov liečby, no niekedy sa k antibiotikám uchyľujeme prirýchlo.
Rýchly návrat k zdraviu je dôležitý, ale existujú aj prírodné alternatívy.
A práve kapucínka je jednou z nich.
Kapucínka namiesto liekov

Vzhľadom na prekvapivo dobré výsledky prírodnej liečby sa potvrdila ich účinnosť.
Kapucínka, ktorá zdobí nejednu záhradu, nie je len krásna, ale aj veľmi účinná pri liečení infekcií.

Táto liečivá bylina obsahuje horčičné oleje, ktoré sa uvoľňujú pri žuvaní listov a ničia vírusy, plesne a baktérie.
Vedci už potvrdili, že kapucínka pôsobí ako prírodné antibiotikum, ktoré je ideálne na liečenie bežných respiračných infekcií.

Kapucínka a chren – silné duo
Chren, podobne ako kapucínka, obsahuje horčičné oleje, ktoré majú antibakteriálne účinky.

Táto kombinácia prírodných zložiek je ideálna na liečenie infekcií dýchacích ciest, chrípkových ochorení a infekcií močových ciest.
Ako pripraviť prírodné antibiotikum?
Zloženie:
150 g čerstvých listov a kvetov kapucínky

2-3 cm chrenu
45% alkohol
Postup:
Natrhajte listy a kvety kapucínky, nastrúhajte chren a spolu vložte do pohára.

Zalejte alkoholom, uzavrite a nechajte na okennom parapete odstáť aspoň tri týždne.
Potom preceďte a tinktúru skladujte v tmavých fľašiach.

Aplikácia
Užívajte 15-20 kvapiek trikrát denne po jedle, maximálne šesť týždňov.
Prírodné antibiotiká môžu byť skvelým doplnkom, no nie sú náhradou za lekársku starostlivosť.
Kapucínka je dostupná a účinná prírodná liečivá rastlina, ktorá môže byť spoľahlivým spojencom v boji proti infekciám.
Veľa zdravia!



















