Toto je dôvod, prečo vždy na jeseň VARÍM celé vlašské orechy v hrnci: RADA, za ktorú budete ďakovať!

Tento účinok počas jesene a zimy vyvážite zlatom.
[mashshare]

Nikdy nie je na škodu mať poruke recept na prírodnú medicínu, ktorá vás postaví na nohy.

 

 

Tento prírodný čistič detoxikuje organizmus, stimuluje imunitný systém, aj metabolizmus.

Pomáha omladiť telo a okrem toho je tento nápoj veľmi chutný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto odporúčania z youtube kanála wie man kocht a neoľutujete!

Upozornenie: Ak trpíte alergiami, pred použitím sa poraďte so svojim lekárom.

Potrebujeme:

150 gramov vlašských orechov

250 ml vody

1 ČL medu

Postup:

Vlašské orechy si ešte v škrupine vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou. 

 

 

Povaríme asi 10 minút.

Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Orechy teraz jednoducho vylúskame.

 

 

Vďaka predvareniu totižto škrupina zmäkne a orech ľahšie vylupnete.

Orech obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, aj vitamíny skupiny B, vitamín C, PP a K.

Z minerálov má najvyšší obsah zinku a jódu. 

Orechy sa odporúčajú sa na zlepšenie fungovania imunitného systému, endokrinného systému, pohlavných žliaz a štítnej žľazy.

 

 

Sú užitočné aj pri kožných ochoreniach a znižujú hladinu cholesterolu v krvi. 

Vylúskané jadrá orechov vložíme do mixéra.

Zalejeme vodou a rozmixujeme. 

Zmes následne precedíme do pohára.

Pridáme med. 

 

 

Med je silný prírodný antioxidant a urýchľuje metabolické procesy v tele.

Užívanie:

Vypite jeden pohár tohto nápoja hneď ráno namiesto raňajok.

Konzumujte každý deň, do týždňa by ste mali cítiť prílev energie a mali by ste sa cítiť celkovo lepšie.

Tento nápoj je účinný pri rôznych neduhoch.

Celý postup nájdete v priloženom videu TU.

Škrupinu, ktorá vám z orechov ostala nikdy nevyhadzujte!

 

 

Orechové škrupinky sú chemicky neutrálne biologické materiály, ktoré nemajú nijaký toxický účinok na ľudské telo a ani na životné prostredie. Už v dávnych dobách však poznali ľudia ich užitočné vlastnosti, ktoré využívali na liečbu a prevenciu rôznych zdravotných neduhov.

Liečivé účinky

-pomoc pri kašli a prechladnutí – lieči aj dlhotrvajúci či chronický kašeľ

-protizápalové účinky

-Pomáha už pri prvých príznakoch chrípky a zahlienení

-upravuje hladinu cukru v krvi – pomoc pre cukrovkárov

-silný čaj – odvar z orechových škrupín pôsobí priaznivo na vredy

-pre krásne a silné vlasy

-proti vypadávaniu vlasov

-blahodárne účinky na pleť

-utlmuje chuť na fajčenie

 

 

Na orechový čaj:

škrupiny z 12 vlašských orechov,

pol litra vody,

med alebo stévia.

Môžete si ho pripraviť dvoma spôsobmi

 

Prvá možnosť:

Podľa prvého receptu orechové škrupiny umyte, zalejte pol litrom studenej vody a nechajte lúhovať 12 hodín.

Pred konzumáciou povarte 5 minút a doslaďte medom.

Druhá možnosť:

Druhý spôsob je rýchlejší – stačí orechové škrupiny 30 minút variť a potom 15 minút nechať lúhovať.

Ešte teplý doslaďte medom, vypite a rozlúčte sa s nepríjemným kašľom.

 

Veľa zdravia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie tipy pre zdravie