Nevedela som, že BOLESŤ kolena sa dá odstrániť tak rýchlo: Tento RECEPT radím každému, koho trápia boľavé kĺby!

Tento prírodný recept by mal vyskúšať každý, kto sa chce zbaviť bolesti kolien!

Bolesť kolien je veľmi obmedzujúca a bráni nám v tom, aby sme viedli plnohodnotný život.

Pri menej vážnych stavoch môžu pomôcť niektoré prírodné postupy, ktoré môžu priniesť úľavu. 

Toto je jeden z nich a určite sa oplatí ho vyskúšať.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto odporúčania z youtube kanála Il Rifugio Perfetto.

Ak máte doma starší zázvor, ktorý je už trochu zošuverený, pokojne ho použite.

Obklad proti bolesti

Potrebujeme:

koreň zázvora

strúhadlo

Postup:

Koreň zázvora aj so šupkou nastrúhajte na hrubom strúhadle. 

Zázvor si položte na papierovú utierku, vložte do mikrovlnnej rúry a zohrejte 1 minútu.

Po zohriatí utierku preložte, aby v nej bol zázvor zabalený a priložte na koleno.

Nechajte pôsobiť 20 minút. 

Zázvor dokáže uľaviť pri bolestiach kolien, aj pri reumatických bolestiach.

Účinok bude ešte silnejší, ak zázvor pridáte aj do stravy. 

Blahodarné účinky zázvoru

 

 

Je toho naozaj veľa, čo zázvor dokáže a preto sa oplatí, mať ho vždy poruke.

Tento zdanlivo obyčajný koreň má napríklad tieto zdravotné účinky:

  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • zmierňuje bolesti kĺbov
  • pomáha bojovať proti zápalom v tele
  • je bohatý na antioxidanty
  • upokojuje podráždený žalúdok
  • zmierňuje menštruačné kŕče
  • pomáha pri nachladnutí a chrípke

 

Nápoj pre zdravie

Potrebujeme:

kúsok koreňa zázvora asi o veľkosti palca

2 mrkvy

1 jablko

2 pomaranče

 

 

Postup:

Mrkvu si ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.

To isté spravíme so zázvorom a tiež ho najskôr ošúpeme a potom pokrájame. 

Jablko si prekrojíme na polovice, odstránime jadrovník a nakrájame aj so šupkou na malé kúsky.

Pomaranče si ošúpeme, pokrájame a teraz všetky zložky vložíme do mixéra. 

 

 

Zalejeme vodou a všetko spolu rozmixujeme.

Rozmixovanú hmotu precedíme cez husté sitko do pohára a vypijeme.

Jablko je považované za ovocie zdravia.

 

 

Má protizápalové a antioxidačné vlastnosti.

Pomaranče posilňujú imunitný systém. 

Celkovo je tento nápoj chutný a prospešný pre zdravie.

Ďalšie triky: Toto vám pomohlo najviac

Bolesť kolien je veľkou prekážkou v každodennom živote.

Človek sa kvôli nej nedokáže venovať svojim záľubám, nemôže spať a ráno je unavený a nahnevaný na celý svet.

Bolesť sa ozýva pravidelne a niekoho trápi nepretržite, mení sa len jej intenzita.

Či už pôvodcom chronické ochorenie, úraz, alebo najrôznejšie zápaly a iné problémy, výsledok vždy ten istý – neznesiteľná bolesť.

Preto sme sa opýtali priamo vás, aby ste nám napísali, ako sa vám darí bolesť držať na uzde dostupnými metódami!

 

 

Vykopte v októbri koreň kostihoja, očistite od zeminy a ešte čerstvý ho len nakrájajte a naložte do alkoholu alebo do alpy či lesany.

Nechajte 2 týždne lúhovať normálne pri izbovej teplote.

Potom používame na potieranie boľavých miest.

Ja som dala aj svokre jeden pohár a veľmi jej pomohol s boľavým zápästím.

Ak nemáte možnosť získať kostihoj, pýtajte si v lekárni maste alebo tinkúry s touto bylinkou, je neskutočne silná!

Elena V.

 

 

Ja používam na potieranie kolien aj zápästí už veľmi dlho – trpím reumou a toto mi skutočne pomohlo.

500 ml lesany zmiešame s rozdrevným acylpirínom a asi piatimi listami Aloe vera, ktoré si nakrájame na kúsky.

Necháme lúhovať v chladničke a po troch týždňoch môžeme používať na potieranie.

Pomáha to aj na tenisový lakeť a syndróm karpálneho tunela.

Potieram vždy večer pred spaním a pani doktortka nechcela veriť, že som už tak dlho nebola na obstreky.

Ľudmilka

Nedám dopustiť na chrenový zábal, prehreje a pôsobí proti zápalom kĺbov a svalov.

Chren nastrúhame na gázu alebo plátno, priložíme na konkrétne oblasti kĺbov či svalov, ktoré nám spôsobujú bolesť a prekryjeme fóliou.

Tento obklad je nielen liečivý, ale pomôže aj uľaviť od bolesti. Chrenový obklad priložený na priedušky, pomôže pri zápaloch a kašli.

Majka C.

Môj švagor nám poradil obyčajné listy z kapusty. Smiali sme sa mu, ale na kolená to naozaj zaberá.

Listy na pár minút ponorte do teplej vody, potom osušte položte medzi dva kusy fólie a niekoľkokrát po povrchu prejdite valčekom.

Narušíte tým žilnatinu listov a uvoľnia sa aj liečivé látky.

Potom jednoducho priložte na kolená, prekryte gázou, obviažte a nechajte pôsobiť cez noc (minimálne však 3 hodiny).

Výborné je to aj na opuchnutý členok.

Ľubka J.

Keď potrebujem kĺby prehriať používam kari korenie, pôsobí aj protizápalovo.

Zmiešajte 2 lyžice korenia a 100-150 ml olivového oleja.

Pastu naneste na bolestivé miesta a nechajte pôsobiť.

Keď budete cítiť, že bolesť poľavuje, môžete pastu zmyť. Keď nie je poruke kari korenie, výborné je aj kajenské.

Mirka R.

Na boľavé kolená používam obklad z ríbezľových listov.

Asi 30 listov listov čiernej ríbezle  uvarím v 500 ml vody a necháme 15 minút lúhovať prikryté pokrievkou.

Do odvaru namočím handričku, dáme na ňu listy, preložíme a ešte horúci obklad priložím na koleno.

Prikryjem fóliou a obviažem teplým uterákom.

Obklad necháme pôsobiť cez noc a opakujeme podľa potreby.

Róbert S.

Pagaštan konský popučíme, alebo nakrájame (15-20 ks), zalejeme alkoholom alebo alpou a necháme lúhovať aspoň 1 mesiac v chladničke alebo v komore.

Používam na zápästia, kolená, rameno – všade, kde cítim bolesť.

Simona V.

Toto skúste, keď nájdete tvaroh po záruke, inak by ste na mňa mohli nadávať :-).

Jednu cibuľu alebo 5 strúčikov cesnaku nakrájame nadrobno, zmiešame s kockou tvarohu, namastíme na kolená, obviažeme fóliou, uterákom a necháme pôsobiť 2-3 hodiny.

Tento obklad zaberá aj na boľavé priedušky.

Jožino K.

Liečivá masť z rozmarínu

 

Potrebujeme:

cca 250 g čistej masti, vazelíny alebo kokosového oleja

nasekaný rozmarín (asi 2 hrste),

Čistú nádobu na skaldovanie

Postup:

Sadlo zahrejeme (vazelínu skôr vo vodnom kúpeli, masť alebo olej môžeme priamo v hrnci), ale nevaríme.

Do rozpusteného masťového základu nasypeme nadrobno nasekanú vňať rozmarínu.

Necháme vychladnúť a asi do druhého dňa uležať.

Potom opäť zohrejeme a precedíme cez čisté plátno, aby sme v masti nemali kúsky bylín. Ihneď plníme do téglika, kde nám masť stuhne.

Uchovávame najlepšie v chladničke. Používame podľa potreby, je však dobré mať ju vždy poruke, uvidíte sami!

Veľa zdravia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie