Nadýchané chrumkavé pečivo s lahodnou náplňou, ktorá prevonia celú vašu domácnosť. Vynikajúca voľba na večeru, alebo ako niečo dobré pod zub k piatkovému filmu. Plnené kolieska tiež môžete podávať na oslave či párty s priateľmi, ako chrumkavú alternatívu klasických jednohubiek. Kedže je ich príprava jednoduchá, zvládne ju aj úplný kulinársky začiatočník. :-)
Potrebujeme:
½ lyžice rastlinného oleja
250 g slaniny nakrájanej na malé kocky
Dlhú bagetu (cca 50 cm)
250 g smotanového syra
1 šálku strúhaného tvrdého syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky strúhanej mozzarelly
¼ šálky zelenej papriky nadrobno nakrájanej
1 šálku červenej cibuľe nadrobno nakrájanej
Soľ, čierne mleté korenie
Na potretie:
3 lyžice masla
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Postup:
Na oleji orestujeme kúsky slaniny. Keď slanina mierne zhnedne, preložíme ju na tanier a odstránime prebytočný tuk papierovou servítkou.
Konce bagety odkrojíme a potom bagetu prekrojíme na polovicu. Vnútro bagety odstránime pomocou noža tak, aby sme nepoškodili steny (mali by byť hrubé cca 1,5 cm).
Orestovanú slaninu zmiešame s so všetkými druhmi syra a potom pridáme papriku a cibuľu. Celú zmes dochutíme soľou a korením.
Pripravenou zmesou naplníme vnútro oboch bagiet (môžeme na to použiť cukrárenské vrecko).
Nakoniec si pripravíme cesnakové maslo na potretie. Rozpustené maslo zmiešame s prelisovaným cesnakom a soľou. Zmesou dôkladne potrieme obe polovice bagety.
Bagetu nakrájame na kolieska a zabalíme do alobalu (opäť ako jednu veľkú bagetu). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 – 20 minút.
Krátko pred dopečením môžeme alobal odokryť, aby sa vrch bagety zapiekol do chrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipetineats