Uvarte KARAMEL, pridajte mascarpone a z výsledku budete unesení: Žiaden iný krém sa tomu nevyrovná!

Tento nápad bude ospevovať každý milovník sladkého.
[mashshare]

Pár jednoduchých ingrediencií, nie príliš veľa práce a lahodný tortový krém je hotový.

 

 

Krém s karamelom a mascarpone je jednoducho bezkonkurenčný!

Unikátny recept na dokonalý tortový krém z portálu newsy.gotujmy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Klenot pre každého kuchára

Každý cukrár dobe vie, že nie je nič lepšie ako stabilný krém na plenenie a zdobenie tort a dezertov.

Ak k tomu pridáme patričnú trvanlivosť a predovšetkým chuť, máme to komplet v jednom.

 

 

Takýmto kandidátom môže byť určite náš dnešný hrdina, teda mascarpone krém s karamelom.

Ako už názov napovedá, chuť mu dodáva lahodný karamel, samozrejme domáci, s pridaním masla a smotany.

Mascrapone zase robí krém stabilným a pevným.

 

 

Na piškótovom ceste tiež vydrží oveľa dlhšie bez straty vlastností ako bežný smotanový krém.

Ako pripraviť karamel správne?

Kľúčom k dosiahnutiu správneho výsledku tohto receptu je správna príprava karamelu.

 

 

Dávajte si preto pozor, aby ste ho „nepretiahli“ a nechytili z neho mierne pripálenú arómu.

Preto je lepšie zastaviť proces karamelizácie cukru, keď sa karamel sfarbí do jemne jantárovej farby, ako ho predlžovať donekonečna.

Na prípravu mascarpone krému s karamelom potrebujeme:

2 balenia syra masscarpone (každé po 250g)

 

 

1 šálku práškového cukru

2 PL masla

100 ml 30% smotany na šľahanie

Postup:

Začať by sme mali prípravou karamelu.

Pripravíme hrniec s hrubým dnom alebo najlepšie liatinovú panvicu.

Do vnútra nasypeme cukor, zapneme mierny oheň a neustále miešame, pričom dávame pozor, aby sa nám výsledný karamel nepripálil.

 

 

Karamel zahrievame, kým nezíska krásnu, jemne hnedú farbu.

V tejto chvíli pridáme maslo a zahrievame ďalšie dve minúty.

Potom príde na rad smotana na šľahanie.

 

 

Smotanu nalejeme do horúceho karamelu a pokračujeme v zahrievaní jednu minútu.

Karamel odložíme nabok vychladnúť.

Keď karamel vychladne, spojíme ho s mascarpone.

 

 

Začneme ľahkých šľahaním mascarpone vo väčšej miske.

Potom postupne pridávame po lyžici karamelu a všetko spolu mixérom rozmixujeme do hladka.

Krém je pripravený na použitie.

 

 

Po vychladnutí pri vrstvení cesta krém úplne stuhne.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes