Segedínsky guláš podľa 100 rokov starej kuchárskej knihy: Jediný a najlepší recept!

Recept na vynikajúcu klasiku z kuchárskej knihy.
[mashshare]

Segedínsky guláš je u nás mimoriadne obľúbená kulinárska klasika, preto ho pripravujem pravidelne.

 

 

Výborne sa hodí s knedľou alebo varenými zemiakmi.

Vynikajúci recept na domáci segedínsky guláš z youtube kanála RBB Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa (bok a pliecko)

 

 

3 väčšie cibule

60 g bravčovej masti

soľ

mletú rascu

2 PL hladkej múky

15 g mletej papriky

 

 

500 g kyslej kapusty

250 g 31% smotany na šľahanie

zemiaky

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

V hrnci roztopíme masť a pridáme cibuľu.

 

 

Cibuľu osolíme a restujeme do zlatista.

Pridáme mäso, rascu a premiešame.

Mäso smažíme 10 minút, v prípade potreby podlejeme lyžicou vody.

 

 

Pridáme papriku, zamiešame a smažíme minútu.

Zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a dusíme, kým nebude mäso mäkké.

Do samostatného hrnca nalejeme vodu, vložíme kapustu a varíme do zmäknutia.

 

 

Do ďalšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme rascu, soľ a nakrájané zemiaky.

Zemiaky uvaríme do mäkka.

Do hrnca s mäsom pridáme kapustu a premiešame.

 

 

V miske metličkou vyšľaháme smotanu a múku.

Zmes nalejeme do gulášu a zamiešame.

Guláš osolíme podľa chuti a premiešame.

 

 

Ak je guláš hustý, pridáme malé množstvo vriacej vody.

Prekryjeme a varíme na miernom ohni 10 minút.

Hotový guláš servírujeme so zemiakmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes