Fantastická pizza z cesta, ktoré nepotrebuje kysnúť.
Potrebujeme:
Cesto:
400 g múka hladká
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g múka polohrubá
1 bal. droždie
350 ml voda
1 lyžička soľ
1 lyžička cukor
7 lyžíc olej
Obloha:
Paradajková omáčka
Bazalka
Šunka
Mozzarella
Kukurica
Šampiňóny
Cesnak (na potretie okrajov)
Prípadne môžete ďalšie prísady podľa vašej chuti.
Postup:
Príprava cesta je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla.
Ako prvé si spravíme si kvások – do vlažnej vody pridáme cukor a rozdrobené droždie.
Kým kvások vyjde, pripravíme si ďalšie prísady.
Zmiešame všetky suroviny na cesto v miske.
Pridáme aj nakysnutý kvások a vymiesime.
S cestom môžete pracovať hneď, alebo môžeme nechať 10-15 minút odpočívať.
Cesto rozdelíme na 2 časti.
Každú rozvaľkáme do okrúhleho tvaru – takto nám vzniknú dve pizze.
Cesto natrieme paradajkovým základom.
Na vrch pizze rozložíme suroviny podľa chuti.
Ja mám najradšej šunku, kukuricu a syr.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 17 minút – 24 minút.
Každá rúra je iná, tak pizzu v priebehu pečenia kontrolujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)