Počas slivkovej sezóny príde vhod pripraviť niečo chutné a tak tu máme pre vás skvelý tip na jemný koláč.
Ak raz ochutnáte túto osviežujúcu delikatesu, tak budete po nej túžiť zas a znova.
Vynikajúci recept na nadýchaný slivkový koláč z youtube kanála Nobbi’s Kochstunde.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
140 g masla
120 g kryštálového cukru
1/2 balenia prášku do pečiva
5 vajec
2 balenia vanilkového cukru
štipku soli
Na slivky:
800 g sliviek
4 PL kryštálového cukru
2 balenia vanilkového cukru
Postup:
Tortu na formu (28 cm) vystelieme papierom a okraje potrieme maslom.
V malej miske zmiešame cukor, vanilkový cukor a soľ.
V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
Do hlbokej misky pridáme zmäknuté maslo a mixérom vyšľaháme do krémov a pridáme cukrovú zmes.
Postupne po jednom zašľaháme vajcia.
Do zmesi postupne preosejeme múku a metličkou premiešame.
Polovicu cesta prelejeme do formy a zarovnáme.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 190°C (horný/spodný ohrev).
Pečieme 10 minút. Medzitým odkôstkujeme slivky, nakrájame na štvrtiny a pridáme do misky.
V malej miske zmiešame kryštálový a vanilkový cukor.
Cukor postupne nasypeme do misky so slivkami a premiešame.
Slivky naukladáme na upečené cesto vo forme.
Na vrch nanesieme zvyšok cesta a rovnomerne zarovnáme.
Koláč vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 190°C.
Po uplynutí doby vyberieme koláč z rúry a necháme vychladnúť.
Vychladnutý koláč vyberieme z formy, posypeme cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: