Slávny tirolský slivkový koláč: Jednoduchý, nadýchaný a strašne dobrý!

Ak raz ochutnáte túto osviežujúcu delikatesu, tak budete po nej túžiť zas a znova.
[mashshare]

Počas slivkovej sezóny príde vhod pripraviť niečo chutné a tak tu máme pre vás skvelý tip na jemný koláč.

 

 

Ak raz ochutnáte túto osviežujúcu delikatesu, tak budete po nej túžiť zas a znova.

Vynikajúci recept na nadýchaný slivkový koláč z youtube kanála Nobbi’s Kochstunde.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

140 g masla

120 g kryštálového cukru

1/2 balenia prášku do pečiva

5 vajec

2 balenia vanilkového cukru

štipku soli

 

 

Na slivky:

800 g sliviek

4 PL kryštálového cukru

2 balenia vanilkového cukru

Postup:

Tortu na formu (28 cm) vystelieme papierom a okraje potrieme maslom.

 

 

V malej miske zmiešame cukor, vanilkový cukor a soľ.

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

Do hlbokej misky pridáme zmäknuté maslo a mixérom vyšľaháme do krémov a pridáme cukrovú zmes.

Postupne po jednom zašľaháme vajcia.

 

 

Do zmesi postupne preosejeme múku a metličkou premiešame.

Polovicu cesta prelejeme do formy a zarovnáme.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 190°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Pečieme 10 minút. Medzitým odkôstkujeme slivky, nakrájame na štvrtiny a pridáme do misky.

V malej miske zmiešame kryštálový a vanilkový cukor.

Cukor postupne nasypeme do misky so slivkami a premiešame.

Slivky naukladáme na upečené cesto vo forme.

Na vrch nanesieme zvyšok cesta a rovnomerne zarovnáme.

 

 

Koláč vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 190°C.

Po uplynutí doby vyberieme koláč z rúry a necháme vychladnúť.

Vychladnutý koláč vyberieme z formy, posypeme cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes