Recept na chlebík s extra chrumkavou kôrkou: Je výborný a hlavne úplne jednoduchý!

Chcete si vychutnať vôňu čerstvého domáceho chleba, ale nemáte čas na dlhé čakanie, kým cesto vykysne? Máme pre vás riešenie!
[mashshare]

V tomto recept sa dozviete, ako pripraviť každodenný chlieb podľa receptu našich starých mám.

 

 

Tento chrumkavý chlebík pripravíte bez zbytočných komplikácii a z ľahko dostupných ingrediencií.

Nenáročný a rýchly recept na jemný domáci chlieb z youtube kanála Pieczywo z Klasą.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Chlieb, ktorý rýchlo vykysne

Chcete si vychutnať vôňu čerstvého domáceho chleba, ale nemáte čas na dlhé čakanie, kým cesto vykysne? Máme pre vás riešenie!

V tomto článku vám predstavíme jednoduchý a rýchly recept na domáci chlieb, ktoré zvládne každý.

Dozviete sa, ako pripraviť chutný chlieb aj bez dlhého čakania.

Na jednoduchý chlieb potrebujeme:

 

 

270 ml vlažnej vody

10 ml rastlinného oleja

6 g sušeného droždia

9 g soli

50 g celozrnnej múky (prípadne hladkú múku)

400 g hladkej múky

Postup:

Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme olej a nasypeme droždie.

 

 

Ďalej pridáme soľ a špachtľou dobre premiešame.

Do zmesi nasypeme múku a zamiešame.

Následne ručne vymiesime cesto.

Potom cesto preložíme na stôl a miesime niekoľko minút, kým nezískame hladké cesto. Vytvarujeme guľu.

 

 

Misku vymastíme olejom a vložíme cesto. Vrch cesta tiež potrieme olejom.

Prikryjeme potravinovou fóliou a utierkou a odložíme na teplé miesto na 60-90 minút.

Formu na chlieb (21 x 11,5 x 7,5 cm) vymastíme maslom.

Vykysnuté cesto posypeme múkou a vyberieme na stôl.

Cesto roztiahneme rukami a všetky konce zahneme smerom dovnútra (viď video).

 

 

Vytvarujeme guľu, prekryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odpočívať.

Po uplynutí doby posypeme cesto múkou a otočíme.

Cesto roztiahneme prstami a zložíme (viď video). Potom cesto jemne postláčame a zrolujeme.

Pri každom zrolovaní okraj cesta jemne stlačíme (viď video). Konce a spodok cesta prištipneme.

 

 

Cesto posypeme múkou a ostrým nožom spravíme zárezy.

Potom cesto vložíme do formy a jemne pritlačíme.

Prikryjeme utierkou, odložíme na teplé miesto na 40-60 minút a rúru predhrejeme na 250°C.

Po uplynutí doby položíme formu s cestom na plech v rúre.

Na spodok rúry vložíme malú formu a nalejeme horúcu vodu.

Okamžite znížime teplotu na 210°C a pečieme 25-30 minút.

 

 

V polovicu pečenia vyberieme nádobu s vodou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes