Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu. Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäsko, zeleninou a domácou omáčkou. Je to dobrota nad dobroty!
Potrebujeme:
Na placky:
6 ks zemiakov
1 väčšie vajce
Majoránku, soľ, čierne mleté korenie
4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2-3 lyžice hladkej múky
Náplň:
400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
1 cibuľu
1 strúčiky cesnaku
Soľ, oregano, bazalka, majorán, rozmarín , tymián, mletá rasca)
Olej
Na omáčku:
Listy ľadového šalátu – koľko placiek toľko listov
1 téglik bieleho jogurtu (200 g)
Soľ, čierne korenie, trochu olivového oleja a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Červenú papriku, uhorku, cibuľu a paradajku nakrájanú nadrobno
150 g strúhaného syra
Postup:
Zemiaky ošúpeme nastrúhame najemno, odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady. Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme kúsky mäsa a keď sa zatiahne, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak. Mäso restujeme, kým celkom nezmäkne a neodparí sa väčšina šťavy.
Zeleninu nakrájame nadrobno. Jogurt ochutíme soľou, korením, niekoľkými kvapkami oleja a citrónovej šťavy. Potom jogurt zmiešame so zeleninou.
Na každú placku uložíme 1 list šalátu, jogurtový dressing, mäso, placku preložíme, posypeme syrom a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver