Kŕčové žily sa dajú odstrániť aj bez operácie: Lekár ukázal 5 cvikov za 7 minút!

Najúčinnejšie cvičenie na kŕčové žily.

Kvalita cievneho systému a jeho prejavy sú dôležitou témou v oblasti medicíny, ktorá sa často zanedbáva.

 

 

Kŕčové žily dolných, ale aj horných končatín sú charakteristickým príznakom, ktorý môže indikovať stav nášho žilového systému.

Pozorovaním rúk môžeme získať informácie o stave žíl a tým aj o stave nášho srdca, najmä pravej predsiene, ktorá je kľúčová pre správne využitie kyslíka v tele.

YouTube kanál Academicians Kartavenko – restorative medicine prináša viac informácií na túto tému.

Aby ste pochopili, v akom stave je žilový systém, stačí sa niekedy pozrieť na ruky.

Charakteristika žilového systému nám umožňuje posúdiť stav nášho srdca ako celku, a najmä pravej predsiene, jednej z najdôležitejších komôr nášho srdca, ktorá nám umožňuje úspešne využívať atómový kyslík, ktorý umožňuje nášmu srdcu aktívne sa podieľať na využití kyslíka ako hlavného produktu, ktorý sa podieľa na našom dýchaní, na našom metabolizme a na všetkých funkčných fyziologických prejavoch, bez ktorých nemôžeme žiť.

 

 

Kŕčové žily, najčastejšie dolných končatín, vrátane hviezdičiek a najmenších cievnych zmien na členkoch, chrbte, prednej ploche predkolenia a najčastejšie v tejto časti dolnej končatiny, signalizujú problémy so žilovým systémom.

Môžu sa objaviť aj menej často na bokoch či zadku.

Prečo sa to deje?

 

 

Už od čias Hippokrata lekári verili, že hlavným problémom je naše vzpriamené držanie tela, teda povaha našej fyzickej a čiastočne psycho-emocionálnej aktivity.

Až keď Harvey, anglický patológ, objavil obehový systém a ukázal, že kvalita žilového systému priamo súvisí s kvalitou arteriálneho systému a samotnou štruktúrou žilového systému, vrátane jeho špecifických polmesačných chlopní, bolo možné tvrdiť, že utrpenie dolných končatín z hľadiska žilového systému, najmä kŕčových žíl, priamo súvisí so systémom našich čriev.

Ak vidíme zmeny na pravej nohe, ide o stav vzostupného úseku hrubého čreva a zostupného úseku tenkého čreva.

 

 

A ak vidíme zmeny v oblasti ľavej nohy, ide o zmeny v oblasti zostupnej časti hrubého čreva, konkrétne v jeho esovitej časti, ampulkovej časti alebo v časti hemoroidov.

Aby sme sa úspešne vyrovnali s predchodcami budúcich kŕčových žíl, ktoré zatiaľ vyžadujú rutinné chirurgické operácie riešiace tento problém esteticky, musíme pochopiť, že na úrovni vzťahu príčina-následok tieto operácie nemajú význam, okrem estetických, pretože hlavný problém nie je vyriešený.

Hlavným problémom sú príčiny, ktoré spôsobujú zmeny v tenkom a hrubom čreve, čo následne mení žilový tonus, vedie k zmene a často k ulcerácii a kalcifikácii polmesačných chlopní, a následkom toho sa vyvíja ochorenie.

 

 

Varixové ochorenie je zlyhaním polmesačných chlopní, čo sa prejavuje vo funkčnom systéme spodných úsekov pred chlopňou.

Preto prekrvenie pred chlopňou vedie k zmenám stavu ciev, a v tomto prípade hovoríme o žilovom systéme.

Mení sa endotel, plasticita pohybu krvi, tonusový stav, a to všetko vedie k zmenám skeletu, ktoré často vidíme v podobe trofických zmien, ulcerácií a kožných porúch.

Erysipel dolných končatín má sčasti rovnakú povahu ako kŕčové žily, len táto vonkajšia infekcia sa vyskytuje na oslabených plochách kože, ktoré sú zbavené tukovej imunitnej obrany.

 

 

Príčiny kŕčových žíl sú problémy s črevami, a problémy s črevami sú problémy s pečeňou a žlčovými cestami, konkrétne so spoločným pečeňovým kanálom a so stavom žlčníka.

Aj keď bol žlčník už odstránený v dôsledku kalkulóznej cholecystitídy, procesy zmeny cievneho tonusu budú pokračovať.

Syndróm dráždivého čreva a syndróm presakujúceho čreva priamo súvisia so stavom pohybu žlče.

 

 

Všetky dyskinetické problémy môžu viesť ku kŕčovým žilám a zmenám na žilovom systéme dolných končatín.

Tu je päť bodov, ktoré podľa nášho názoru veľmi dobre zastavujú bolestivé pocity pri kŕčových žilách a fungujú ako preventívna metóda, stabilizujúca tlak v brušnej dutine a ovplyvňujúca cievy dolných končatín a vnútorné orgány malej panvy, ako je konečník, maternica u žien alebo prostata u mužov:

 

 

Cvičenie „doktor-žlč“: Pôsobí na antispastické body na rukách.

Body kanála trojitého ohrievača: Pôsobíme na body wei-guan vpravo a vľavo.

 

 

Cvičenie Dr. Bonettiho: Excitácia bifurkácie brušnej aorty.

Body kanála hrubého čreva: Pôsobíme na body He-gu.

 

 

Opätovné pôsobenie na body „doktor-žlč“: Dodatočná oxidácia v oblasti dolných končatín.

Viac informácií sa dozviete v priloženom videu.

Veľa zdravia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie tipy pre zdravie