Fantastický receptík, o ktorý sa chcem s vami podeliť.
Voláme ho aj torta aj na plechu, pretože naozaj chutí fantasticky a po odležaní je ešte lepší!
Potrebujeme:
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3/4 hrnček kr. cukor
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček mlieka
1 vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva
3 lyžice kakaa
Trochu granka (asi 2 lyžice)
krém:
700 ml mlieka
2 vanilkové pudingy alebo aj smotanové
cukor podľa chuti
2 tvarohy
rum podľa chuti
1/2 masla
Poleva (voliteľné):
2 kyslé smotany
1 čokoláda na varenie
Postup:
Všetky suroviny na cesto okrem kávy a kakaa zmiešame dohromady.
Vymiešame jednotné cesto.
Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie – alebo vymastený a vysypaný múkou.
Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, kávu nalejeme na svetlé cesto.
Upečieme pri 180-200 ° C asi 20 minút (treba sledovať, každá rúra pečie inak).
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, ktorý nakoniec vyšľaháme s maslom a tvarohmi.
Tento krém nanesieme na cesto a uhladíme.
Nakoniec môžete ešte spraviť polevu.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame.
Nanesieme na vrch koláčika a môžeme ešte spraviť vzory.
Môžete spraviť vzor len na čokoládovej vrstve, alebo zľahka premiešať aj s tvarohovou vrstvou.
Podávame vychladené a so šálkou dobrej kávy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)