Cesto jemné ako pavučinka: Rýchly šľahačkový koláčik so slivkami podľa babičky Zdenky, nikto mu neodolá!

Koláčik je naozaj jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný.
[mashshare]

Výborný slivkový koláčik zo šľahačkového cesta jemného ako pavučinka.

 

 

Recept od babičky Zdenky.

Ak sa už teraz tešíte na úrodu domácich sliviek, uložte si tento recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Koláčik je naozaj jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi chutný.

 

 

Potrebujeme:

Na zmiešané cesto:

400 g polohrubej múky

250 ml smotany na šľahanie

2 vajcia (veľkosť M)

150 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

50 ml olej

1/2 bal. prášku do pečiva

Mlieko (ak je cesto príliš husté)

 

 

Ďalej:

Slivky prepolené

Voliteľné – drobenka:

Hladká múka

Maslo

Práškový cukor

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Všetky prísady na cesto jednoducho  zmiešame v miske:

 

 

miešame pomocou metličky, alebo pomocou ručného šľahača.

Vznikne nám hladké a jemné cesto bez hruhiek.

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.

 

 

Cesto jednoducho rovnomerne navrstvíme na vysypaný plech.

Teraz si pripravíme ovocie:

slivky umyjeme a rozpolíme.

 

 

Zvavíme jadierka

Na cesto uložíme polovice sliviek.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút.

 

 

Ak je forma väčšia a koláčik tenší, upečie sa rýchlejšie, ak je naopak cesto vyššie, pečieme dlhšie.

Koláčik môžeme po upečení jednoducho posypať práškovým cukrom.

Prípravne môžeme dať piecť s drobenkou.

 

 

Máte radi drobenku? Skúste aj túto verziu!

Koláčik s drobenkou je ešte chutnejší, stačí ak zmiešate hladkú múku s práškovým cukrom a nastrúhaným maslom a vytvoríte drobivú zmes.

Tú nasypte na slivky a dajte koláčik piecť.

 

autor: Ľubka

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes